18 Ağustos 2010 Çarşamba

Ülkemizdeki yıldız takıntısı

Ne yazık ki geçtiğimiz ayda bir kez daha karşılaştığım ve doğruluğunu teyit ettiğim tespit; ülkemizdeki yıldız takıntısı. Kaç zamandır bakıyorum haber sitelerindeki yorumlara, hep bir yıldız oyuncu almama sonucu öfke seli hakim. Hele bu Beşiktaş'ın son Guti Guti pense ve Q7 transferleri sonrası dile dolanır oldu; "Bize yıldız lazım yıldız lazım..." Anlamadığım nokta futbolun uzay boşluğunda değil yeşil sahalarda oynanmakta. Sanarsın ki galaksi oluşturmaya çalışıyor futbol kulüpleri lakin şampiyonluklar filan bu şekilde gelmiyor. Yıldızlar ne işe yarar onun ayrımını bilmek lazım. Evet maç kazandırır, tribünlere oynar onları ateşler, çoşturur. Kritik bir anda ara pası ya da şık bir çalım ve sonuca götürür. Yani bazı oyunlarda görülen şekli ile "key member of the squad" dır ve ara sıra
kilitleri açar. Ama kilitleri açmalık kaç maç oynar bizim Türk kulüpleri ona bakalım.

En fazla bahçe kapısının asma kilidi kadar bir yer için bu kadar anahtar adamlara gerek olmadığı konsundayım. Transferlere yapılan bilmem ne kadar milyon euro harcamalardan sonra hala ortaya çıkan hayal kırıklıkları bizleri akıllandırmamış durumda. Galatasaray'ın EUFA kupasını aldığı zaman adı duyulmuş en azından benim duyduğum bir Hagi'si bir de Taffarel'i vardı Gerisi hangi takımdaydı ne idi bilmiyoum, hatırlamıyorum.

Her takımın tabi ki yıldızlara ihtiyacı vardrı ama daha önemlisi tam randımanlı görev adamlarına ihtiyacı vardır. Yıldız yıldız diye tutturanlar 4,5M euroya Cana, ya da belki daha fazlasına alınan Fenerbahçe transferi Baroni... Şimdi bu adamlar yıldız değiller zaten bu yüzden de transfer edilmediler ama şu ikisi bie Necip kadar oynayabildiler mi?

Takımlara yıldızlardan ziyade yıldız olmaya aday hırslı yetenekler almak lazım. Artık günümüz futbolu da bu yolda gidiyor istisnalar hariç. Kulüplerin yıldız tkaıntılarına haracadıkları paralar yerine bu kaynakları öz kaynak yaratmada kullanmaya çalışıp altyapı kuvvetlendirmelerine gidilmesi bir an önce olması gereken. Her sene değişen kadrolar yerine daha kemikleşmiş, oturaklı oyuncularla daha kaliteli bir futbol keyfi bizleri bekleyecektir diye düşünmekteyim.

Yıldız diye peşlerinden koştuklarımız da ancak deniz yıldızı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder